FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan darivatelja krvi u Rijeci - prvi centar za darivanje krvi pri Domu Crvenoga križa

Autor: dsil
RIJEKA , 24. listopada 2013. (Hina) - U riječkome Domu Crvenoga križa u utorak, 29. listopada bit će otvoren centar za darivanje krvi, prvi takav pri domovima Crvenoga križa u Hrvatskoj, s pet ležajeva za darivanje krvi.

Centar površine 200 metara četvornih bit će namijenjen ponajprije mladim darivateljema iz škola te drugim organiziranim darivanjima krvi, rečeno je danas na primanju kod župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Vojka Obersnela u povodu 25. listopada, Dana darivatelja krvi. Primanjima darivatelja krvi i dodjelom priznanja počele su aktivnosti kojima se u Rijeci obilježava taj dan. Župan i gradonačelnik primili su žene koje su dale krv 35, 55 i 75 puta te darivatelje koji su dali krv 50, 75, 100, 125, čak i 150 puta.

U sklopu riječkoga Crvenoga križa djeluje 30 aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi, uz još nekoliko pri srednjim školama i fakultetima, s ukupno 15.550 darivatelja.

Aktivnosti u povodu Dana darivatelja u Rijeci, u godini u kojoj se obilježava 60. obljetnica dobrobvoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj, 20. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatskoga crvenog križa i 135. obljetnica djelovanja Crvenog križa na teritoriju današnje Hrvatske, nastavljaju se sutra polaganjem vijenaca na groblju Kozali u znak sjećanja na umrle darivatelje.

U subotu se organizira okrugli stol o modernim komunikacijskim tehnologijama u službi organizacije darivanja krvi na kojem će sudjelovati predstavnici Crvenoga križa iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Italije.

Taj dan svečano će se podijeliti i zahvalnice Hrvatskoga crvenog križa višestrukim darivateljima krvi - ženama koje su dale krv više od 35 puta i muškarcima koji su to učinili više od 50 puta.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙