FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčić za odgovornost svih sudionika procesa investiranja

Autor: hsup
OPATIJA, 30. listopada 2013. (Hina) - Vrlo je važno da imamo stabilan pravni sustav, efikasno pravosuđe, da zaštitimo ulagače u skladu sa sporazumima o zaštiti ulagača te da jasno prepoznamo odgovornost svih sudionika procesa investiranja, a to su, uz državu, lokalna i regionalna samouprava, rekao je danas potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

Grčić je to izjavio u Opatiji, gdje je sudjelovao na međunarodnom investicijskom forumu, komentirajući izvješće Svjetske banke o uvjetima poslovanja po kojemu je Hrvatska ove godine skliznula s 84. na 89. mjesto.

Podsjetio da je izglasan Zakon o strateškim investicijama, u koji su ušli veliki projekti, projekti koji se financiraju iz EU fondova, kao i neki lokalni projekti na područjima od posebnog državnog interesa te je naglasio da će se vrlo brzo ustrojiti lista tih projekata i procedure za njihovu pripremu i realizaciju.

U pola promatranih područja ostvarili smo određeni napredak, u pola područja treba još napraviti ozbiljne napore, a to su stanje zemljišnih knjiga, uknjižba vlasništava te izdavanje građevinskih dozvola, rekao je.

Komentirajući stav Istarske županije da Istra mora biti zasebna regionalna jedinica, Grčić je istaknuo da županije nisu ugrožene i da ostaju jedina regionalna administrativna jedinica te da planske regije služe upravo tome da bi se na razini neformalno udruženih županija lakše planiralo zajedničke projekte kao što su plinovodi, ceste ili pruge.

Govoreći o provjeravanju plaća čelnih ljudi u javnim poduzećima, Grčić je kazao da su ta pravila već uspostavljena te da će se, ako se pravila negdje ne poštuju, ondje plaće morati uskladiti.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙