FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tunis: Ponedjeljak, novi rok za izbor premijera

Autor: vrad
TUNIS, 3. studenog 2013. (Hina/AFP) - Sindikat UGTT, glavni posrednik u tuniskoj političkoj krizi, priopćio je u nedjelju da su pregovori o izboru novog premijera odgođeni za ponedjeljak u podne.

"Rok za objavu imena predsjednika vlade produljen je do ponedjeljka u podne", rekla je sindikalna organizacija pošto se islamisti na vlasti u Enahdi i oporba nisu uspjeli dogovoriti u subotu kada je bio prvi rok za imenovanje premijera.

Nacionalni dijalog počet prije tjedan dana trebao se završiti imenovanjem nezavisnog kandidata koji će zamijeniti islamističkog premijera Alija Larayedha i predvodeći apolitičku vladu povesti zemlju prema izborima.

Pregovarači se nisu uspjeli dogovoriti o dvama kandidatima: Mohamedu Enaceuru (79), kojega podupire oporba i Ahmedu Mestiriju (88), koji uživa potporu Enahde i njezinih saveznika.

Pregovori koji upravu traju trebaju izvući Tunis iz duboke krize u koju je zapao nakon ubojstva oporbenog zastupnika Mohameda Brahmija 25. srpnja, za koje se optužuje džihadiste.

(Hina) xvrad yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙