FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rajoy: Kontrola na granicama zahtijeva zajednički angažman

Autor: mhaj
BARCELONA , 23. listopada 2013. (Hina/AFP) - Kontrola na granicama EU-a predstavlja angažman u kojemu bi podjednako trebala sudjelovati cijela Unija, rekao je u srijedu u Barceloni šef španjolske vlade Mariano Rajoy, uoči otvorenja europskoga summmita u Bruxellesu.

Rajoy je to kazao na prvome gospodarskom forumu koji je u Barceloni organiziralo Opće tajništvo Unije za Mediteran. Čine je 43 zemlje u sklopu Dijaloga 5+5 koji okuplja deset zemalja (Francuska, Španjolska, Italija, Malta, Portugal + Alžir, Libija, Maroko, Mauritanija i Tunis).

Više od 300 ljudi, među kojima brojni direktori tvrtki sudjeluju u radu foruma, a prisustvovat će mu i devet ministara vanjskih poslova te zamjenik ministra vanjskih poslova Italije.

Tijekom summita u Bruxellesu čelnici europskih zemalja koji se svakodnevno suočavaju s priljevom azilanata u mediteranske zemlje, od svojih kolega namjeravaju zatražiti potporu u obliku konkretnije solidarnosti, tri tjedna nakon potonuća dvaju brodova s iseljenicima u kojima ih je blizu talijanskoga otočića Lampeduse smrtno stradalo 400.

"Na sutrašnjem sastanku pred svojim ću se partnerima založiti za potrebu udvostručenja napora čiji je cilj ubuduće izbjeći drame" kakve su se nedavno dogodile, rekao je Rajoy. On smatra da je kontrola na granicama angažman koji među sobom trebaju podijeliti sve zemlje članice Unije, ali i institucije.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙