FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael neće dopustiti sofisticirano oružje Hezbolahu

Autor: mhaj
JERUZALEM, 1. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Izraelci su rekli kako neće dopustiti da sofisticirano oružje padne u ruke Hezbolaha, nakon napada na Siriju u kojemu je, kako tvrdi oporba pogođena baza zračnih vojnih snaga u kojoj su se navodno nalazile rakete ruske izrade namijenjene ovoj militantnoj grupi.

Izraelci imaju jasnu politiku prema Siriji i nastavit će s njom, kazali su u petak dužnosnici, nakon što su američki izvori objavili da je Izrael ponovno napao tu susjednu zemlju. Službeni Tel Aviv odbio je komentirati curenje informacija američkim medijima prema kojima su izraelski zrakoplovi pogodili sirijsku bazu u blizini Latakije, gađajući rakete za koje se vjeruje da su namijenjene Hezbolahu.

"Puno smo puta dosad kazali kako nećemo dopustiti da oružje padne u ruke Hezbolaha", izjavio je ministar za izvanredna stanja Gilad Erdan koji se s dužnosnicima za sigurnost sastao samo nekoliko sati prije navodnoga izraelskog napada.

"Ostajemo vjerni dosadašnjoj politici i to ističem ne poričući niti potvrđujući ovo izvješće", rekao je za izraelski radio.

Vjeruje se da su Izraelci raketirali ciljeve u Siriji najmanje četiri puta ove godine. Prošli je put to bilo u srpnju, kada je premijer Benjamin Netanyahu kazao kako ne bi dopustio da sofisticirane rakete prijeđu iz ruku Sirije u ruke Hezbolaha.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙