FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobunjenici ubili jednog od glavnih sirijskih generala

Autor: akoz
BEJRUT, 17. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Pobunjenici su u četvrtak iz snajpera ubili glavnog generala sirijske vojne obavještajne službe, izvijesitli su sirijska državna televizija i oporbeni aktivisti.

Državna telvizija je izvijestila da je general Jama'a Jama'a ustrijeljen u gradu Deir al-Zoru na istoku zemlje, u pokrajini koju većim dijelom nadziru pobunjeničke snage koje žele svrgnuti predsjednika Bašara al-Asada.

Oporbeni Sirijski opservatorij za ljudska prava rekao je da je Jama'a bio dio Asadovog užeg kruga suradnika i jedan od najistaknutijih vojnih dužnosnika Sirije.

"General Jama'a Jama'a mučenički je ubijen dok je izvršavao svoju nacionalnu dužnost obrane Sirije i njenog naroda i progonio teroriste u Deir al-Zoru", kaže se u izjavi koju je objavila sirijska televizija.

Opservatorij, koji ima mrežu aktivista u Siriji, izvijestio je da je Jama'a ubijen usred bitke s pobunjeničkim postrojbama među kojima su bile i neke snage povezane s al Kaidom.

Po Opservatoriju Jama'a je bio i pod istragom zbog sumnje da je imao ulogu u ubojstvu libanonskog čelnika Rafika Haririja 2005.

Mnogi su za atentat na Haririja optuživali Asadovu vladu i libanonske militante iz skupine Hezbolah koji su Asadovi saveznici i sada se uz njega u Siriji bore protiv pobunjenika.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙