FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka nezaposlenost smanjena u listopadu

Autor: gple
BERLIN/ZAGREB, 30. listopada 2013. (Hina) - Broj nezaposlenih u Njemačkoj smanjio se u listopadu u odnosu na prethodni mjesec, objavila je danas Savezna agencija za rad (BAA), upozorivši ipak da je uobičajeno pojačano jesenje zapošljavanje ove godine slabije nego prethodnih godina.

Bez posla je u listopadu bilo ukupno 2,8 milijuna Nijemaca, što je 48 tisuća manje nego u prethodnom mjesecu. U odnosu na prošlogodišnji listopad njihov je broj uvećan za istu brojku.

Stopa nezaposlenosti spustila se u tekućem mjesecu na 6,5 posto, sa 6,6 posto koliko je iznosila u rujnu.

Sezonski prilagođen broj nezaposlenih uvećan je u listopadu za skromne dvije tisuće u odnosu na prethodni mjesec, na ukupno 2,973 milijuna. U odnosu na prošlogodišnji listopad porastao je za 44 tisuće.

Odgovarajuća stopa nezaposlenosti ostala je nepromijenjena u odnosu na prethodni mjesec i iznosila je 6,9 posto.

"Općenito je uobičajena jesenja živost ove godine nešto slabija nego proteklih godina", zaključuju u BAA.

"Njemačko gosodarstvo oporavilo se u drugom tromjesečju 2013. od slabosti iz zimske polovine godine. Ponovo su osjetno porasli osobna potrošnja, izvoz a nakon duge pauze i ulaganja", ističe se u priopćenju.

"Makrogospodarski pokazatelji utemeljeni na anketama zadržavaju se u pozitivnom području i navode na zaključak o nastavku gospodarskog rasta", dodaje se.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙