FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska stopa nezaposlenosti kliznula ispod 26 posto

Autor: mpuk
MADRID, 24. listopada 2013. (Hina/AFP) - Španjolska stopa nezaposlenosti blago se smanjila u trećem tromjesečju, na 25,98 posto, pokazali su službeni podaci objavljeni u četvrtak.

Broj nezaposlenih građana smanjio se u promatranom razdoblju za 72.800, na 5,9 milijuna, čime se stopa nezaposlenosti smanjila u odnosu na prethodno tromjesečje kada je iznosila 26,26 posto, pokazalo je izvješće državnog statističkog ureda.

Nezaposlenost se tako smanjila drugo tromjesečje zaredom, nakon što je početkom godine dosegnula vrhunac od preko 27 posto. Novoobjavljeni podaci dodatna su potvrda da je dvogodišnja kriza konačno dotaknula dno.

Jučer je središnja banka objavila da je Španjolska u trećem tromjesečju izašla iz recesije, uz slabašan 0,1–postotni rast aktivnosti.

Vlada premijera Rajoya prognozira da će se gospodarstvo ove godine smanjiti za 1,3 posto da bi u 2014. uslijedio oporavak, uz stopu rasta od 0,7 posto.

Pozitivni podaci iz Španjolske nadovezuju se na naznake oporavka u ostalim europskim zemljama pogođenim financijskom krizom, kao što su Grčka, Irska i Portugal.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙