FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: ivuc
OSIJEK, 22. listopada 2013. (Hina) - Krajem rujna u Osječko-baranjskoj županiji evidentirane su 35.272 nezaposlene osobe, što je 3 posto više nego u kolovozu, a 5,7 posto više nego u rujnu prošle godine, podaci su Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u Osijeku.

Nezaposlenost je povećana u svim ispostavama HZZ-a u toj županiji, a najviše u Belom Manastiru i Đakovu.

U rujnu se u evidenciju nezaposlenih u Osječko-baranjskoj županiji prijavilo 3.410 novih osoba, što je 46,4 posto više nego u kolovozu i 23,2 posto više nego u rujnu prošle godine.

Najveći broj osoba s radnim iskustvom došao je na evidenciju Zavoda iz djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane, prerađivačke industrije, javne uprave i trgovine.

Iz evidentirane nezaposlenosti u rujnu je izašlo ukupno 2.380 osoba, odnosno 7,3 posto više nego prethodnog mjeseca, a 0,7 posto manje nego u rujnu prošle godine.

Prema ugovoru o radu u rujnu su zaposlene 1.294 osobe, što je 11,9 posto više nego u mjesecu prije, a 17,2 posto manje nego u prošlogodišnjem rujnu.

Najviše osoba zaposleno je u obrazovanju, prerađivačkoj industriji, javnim radovima te građevinarstvu.

Tijekom rujna poslodavci su osječkom HZZ-u prijavili 1.147 slobodnih radnih mjesta, što su 344 radna mjesta više nego u kolovozu i 448 radnih mjesta više nego u rujnu 2012.

Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavljen je za javne radove te u obrazovanju, trgovini i poljoprivredi.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙