FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka poslovna klima prigušena u listopadu - Ifo

Autor: gple
MUENCHEN/ZAGREB, 25. listopada 2013. (Hina) - Njemačka poslovna klima blago se pogoršala u listopadu, prvi puta u šest mjeseci, pokazalo je danas izvješće uglednog ekonomskog instituta, očitujući prigušena očekivanja njemačkih poduzeća i slabiju ocjenu aktualne poslovne situacije.

Indeks koji izrađuje institut Ifo sa sjedištem u Muenchenu spustio se u tekućem mjesecu na 107,4 boda, sa 107,7 bodova koliko je iznosio u prethodnom mjesecu.

Poduzeća manje optimistično ocjenjuju svoje poslovne izglede u idućih šest mjeseci nego što je bio slučaj u prošlom mjesecu a njihova je procjena aktualne poslovne situacije nešto manje pozitivna, tumače u priopćenju Ifo-a.

"Gospodarstvo se još nije istinski zahuktalo", konstatiraju u Ifo-u.

Institut izračunava indeks na temelju redovne mjesečne ankete u kojoj sudjeluju poslovni čelnici oko sedam tisuća njemačkih poduzeća.

Pogoršana su očekivanja u svim sektorima, uključujući industriju, građevinski sektor, veleprodaju i maloprodaju i usluge a sličan je trend zabilježen i u njihovoj ocjeni aktualne poslovne situacije, napominju u institutu.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙