FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz i Bratislava pozvali Europu da se odupre ekstremizmu

Autor: rtom
ZAGREB, 29. listopada 2013. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Francois Hollande i slovački premijer Robert Fico u utorak su u Bratislavi upozorili na porast ekstremizma u Europi čemu se treba suprotstaviti novom europskom dinamikom u korist rasta i zapošljavanja.

"Točno je da je prijetnja ekstremizma prisutna posvuda, kako u središnjoj tako i u zapadnoj Europi", rekao je Hollande na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Ficom.

"Ta prijetnja počiva na očaju, strahu, povlačenju u sebe, na osudi Europe. Tomu se moramo suprotstaviti tako što ćemo Europi dati novu dinamiku", a europskim narodima "pružiti nadu", rekao je Hollande.

"Uspjeli smo stabilizirati eurozonu", a sada se treba pobrinuti za "društvene posljedice, donijeti mjere za promicanje rasta", rekao je slovački premijer socijaldemokrat.

"Želimo li spriječiti ekstremiste i nacionaliste, moramo imati rezultate", rekao je Fico i zahvalio Hollandeu na promicanju zapošljavanja te na pozivnici za sudjelovanje na konferenciji o zapošljavanju mladih koja će se održati u Parizu 12. studenoga.

(Hina) xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙