FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leonarda dvoji u vezi s povratkom u Francusku

Autor: vrad
PARIZ, 22. listopada 2013. (Hina/AFP) - Leonarda, romska srednjoškolka izgnana iz Francuske, što je potaknulo veliku polemiku unutar lijeve većine, rekla je u telefonskom razgovoru za televiziju Canal+ u utorak da "dvoji u vezi s povratkom u Francusku".

"Dvojim da li da se vratim ili ne", "odmah sam bila neodlučna, ali to nisam pokazivala", povjerila se djevojka s Kosova kamo je izgnana s obitelji pošto ju je policija privela dok je bila na školskom izletu.

"Voljela bih se vratiti, ali nisam sigurna", rekla je pošto joj je u subotu francuski predsjednik Francois Hollande ponudio da se sama, bez obitelji vrati u Francusku.

U razgovoru koji je vodila iz Mitrovice, povjerila je da preko veleposlanstva u Prištini pokušava stupiti u vezu s francuskim vlastima kako bi doznala kada i po kojim uvjetima bi se eventualno mogla vratiti u Francusku.

Leonarda je dodala da o tome razgovara s roditeljima i da se neće vratiti bez njihova pristanka, navodi mreža Canal+.

U kasnijem razgovoru s agencijom France Presse Leonarda je bila nejasna i nije htjela potvrditi izjave koje je dala za Canal+.

No na pitanje je li promijenila mišljenje pošto je u prvoj reakciji na Hollandeovu ponudu izjavila da će se u Francusku vratiti samo s obitelji, Leonarda je odgovorila: "Neću se vratiti bez svoje obitelji".

"Nadam se da će predsjednik Hollande promijeniti mišljenje i da će pustiti i moju obitelj", dodala je.

Leonardino privođenje na školskom izletu 9. listopada potaknulo je val kritika u dijelu ljevice i izvelo tisuće srednjoškolaca na gradske ulice.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙