FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split dobio Stožer za zaštitu i spašavanje

Autor: pgas
SPLIT, 29. listopada 2013. (Hina) - Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je večeras prijedlog o imenovanju deseteroročlanog Stožera za zaštitu i spašavanje na području grada kojim će operativno djelovati u slučaju bilo kakve sigurnosne ugroze Splićana.

Tim stožerom, stoji u obrazloženju, u skladu sa zakonom, zapovijeda gradonačelnik Splita.

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević, koji je također imenovan u taj stožer, istaknuo je kako taj stožer treba shvatiti vrlo ozbiljno.

„Stožer je operativno tijelo koje će biti u funkciji zaštite građana Splita od bilo kakve sigurnosne ugroze. U slučaju potrebe moramo biti spremni brzo reagirati“, istaknuo je Kovačević.

Splitsko Gradsko vijeće večeras je imenovalo i Zapovjedništvo civilne zaštite grada Splita s 21 članom te deveteročlano Zapovjedništvo vatrogastva grada Splita.

Vijećnik Petar Škorić (HDZ), koji se godinama bavi civilnom zaštitom, istaknuo je kako zakon nalaže osnutak tih tijela za, kako se izrazio, krizna stanja. Dodao je kako u gradskom proračunu za 2014. godinu treba osigurati novac za rad tijela civilne zaštite za krizna stanja.

Splitsko Gradsko vijeće večeras je većinom glasova odlučilo i o kadrovskim promjenama u nekim ustanovama i tvrtkama.

Za obnašatelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjanom imenovan je radnik te ustanove Robert Koharević, a dosadašnji ravnatelj Mate Kosović imenovan je za savjetnika u toj ustanovi.

Gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je da je takva kadrovska zamjena ostvarena u dogovoru s dosadašnjim ravnateljem Kosovićem.

Prihvaćen je i prijedlog da se Skupštini komunalnog poduzeća, to jest Trgovačkog društva „Parkovi i nasadi“ d.o.o. iz Splita predloži imenovanje Zorana Barca za njegova ravnatelja umjesto dosadašnjeg ravnatelja Stipe Radoša Kneževića. Baldasar je rekao kako je i ta kadrovska zamjena obavljena u skladu s dogovorom s dosadašnjim ravnateljem Stipom Radošem Kneževićem.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙