FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 28. listopada

Autor: ikut
ZAGREB, 28. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 28. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor će poslijepodne nastaviti zasjedanje raspravom o prijedlogu potvrđivanja sporazuma između vlada Hrvatske i Francuske o suradnji na području obrane. Zastupnici ovoga tjedna, zbog blagdana Svih svetih, zasjedaju već od ponedjeljka, a zasjedat će još u utorak i srijedu (14 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastat će se s makedonskim ministrom gospodarstva Valon Saraqinijem. Izjave za medije predviđene su po završetku sastanka u 10,40 sati (Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U nastavku suđenja za Fimi mediju obranu bi trebao iznijeti bivši glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Ratko Maček, koji je uz bivšega predsjednika Vlade Ivu Sanadera porekao optužbe da je sudjelovao u izvlačenju novca iz državnih ustanova i tvrtki. Optužbe su priznali bivši stranački rizničar Mladen Barišić, blagajnica Branka Pavošević i vlasnica marketinške agencije Fimi medija Nevenka Jurak (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) organizira dvodnevnu vježbu pod nazivom "Vodni val 2013" kojom se simulira posljedica katastrofalnih poplava i djelovanje snaga zaštite i spašavanja. U vježbi će, osim Državne uprave za zaštitu i spašavanje sudjelovati i Hrvatske vode, Hrvatsko vojno učilište, Glavni stožer Oružanih snaga RH, Državni hidrometeorološki zavod, Stožeri zaštite i spašavanja iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke i Sisačko - moslavačke županije te Zapovjedništva civilne zaštite jedinica lokalne i područne samouprave. Medijima će biti omogućen ulazak na vježbu od 9 do 10 sati, a u utorak, 29. listopada od 11 do 12 sati (Simulacijsko središte kopnene vojske na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", Ilici 256).

ZAGREB - Grafičku mapu "Preko mora" inspiriranu romanom Eugena Kumičića predstavit će likovni kritičar Branko Franceschi, akademik Tonko Maroević i voditeljica Grafičke zbirke i urednica mape Mikica Maštrović (14 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4). Mapa je djelo pet grafičara istarsko-riječkoga kruga - Đanina Božića, Maje S. Franković, Melinde Kostelac, Zdravka Milića i Jasne Šikanja, a sastoji se od deset listova tiskanih u tehnikama litografije na kamenu, sitotiska, linoreza, slijepoga tiska i dubokoga tiska u bojama.

ZAGREB - U povodu tjedna Arhiva Republike Slovenije u Hrvatskom državnom arhivu bit će predstavljen faksimil "Zemljovid Ilirskih pokrajina Gaetana Palme iz 1812. godine" (12 sati, Marulićev trg 21). Faksimil zemljovida predstavit će, uz ostale, ravnatelji dvaju arhiva Vlatka Lemić i Bojan Cvelfar.

ZAGREB - Utakmica ruske hokejaške KHL lige između Medveščaka i Amura iz Habarovska (20.30 sati, Dom sportova).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne:Uroš Andrić

Poslije podne:Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙