FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović u radnom posjetu Nizozemskoj

Autor: djan
ZAGREB, 28. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović boravit će u utorak i srijedu u radnom posjetu Nizozemskoj gdje će se sastati s kraljem Willemom-Alexanderom te predsjednicama obaju domova nizozemskog parlamenta Ankie Broekers-Knol i Anouchkom van Miltenburg, priopćio je u ponedjeljak Ured predsjednika.

Prvog dana posjeta Josipović će također razgovarati i s potpredsjednikom Državnog vijeća Pietom Heinom Donnerom te članovima zakonodavnog i pravosudnog dijela Državnog vijeća. Državno vijeće ustavno je savjetodavno tijelo na čelu s kraljem i članovima koje kralj imenuje, a zadaća mu je savjetovati vladu i parlament o zakonima i upravljanju državom. Po ustavnom zakonu, u slučaju da nema monarha potpredsjednik Državnog vijeća postaje vršitelj dužnosti šefa države.

U srijedu će predsjednik Josipović nazočiti otvorenju konferencije u Palači pravde pod nazivom ''Nestali: Program rada za budućnost'' na kojoj će održati uvodni govor.

Posjetit će i Organizaciju za zabranu kemijskog oružja (OPCW-a), ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za mir, te Međunarodni kazneni sud (ICC) gdje će se susresti s potpredsjednicom suda Sanji Monageng.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙