FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši liberijski predsjednik premješten u britanski zatvor

Autor: bnov
DEN HAAG, 15. listopada 2013. (Hina/AFP) - Bivši liberijski predsjednik Charles Taylor, osuđen na 50 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, premješten je u utorak iz Den Haaga u britanski zatvor na odsluženje kazne, objavio je posebni sud za Sijeru Leone.

"Charles Ghankay Taylor premješten je danas iz Nizozemske i posebnog suda u Veliku Britaniju gdje će služiti ostatak 50-godišnje kazne zbog ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti", priopćio je sud.

Nekadašnji šef liberijske države doputovao je u V. Britaniju gdje je "predan predstavnicima kaznenih vlasti Njezinog visočanstva", istaknuo je sud.

Glasnogovornik britanskog ministarstva pravosuđa u Londonu odbio je potvrditi da se Taylor nalazi u V. Britaniji i reći u kojemu će zatvoru služiti kaznu. "Ne komentiramo pojedinačne slučajeve", kazao je.

London je prošlog tjedna najavio da će Charles Taylor (65) odslužiti ostatak kazne u britanskom zatvoru u skladu s povjerljivim sporazumom zaključenim 2007., neposredno nakon njegova uhićenja.

Taylor je zatražio da kaznu odsluži u Ruandi, radije nego u Velikoj Britaniji, kako bi bio bliže obitelji, a ruandska vlada izrazila je u utorak spremnost da razmotri to pitanje.

Charles Taylor, predsjednik Liberije od 1997. do 2003., osuđen je u travnju 2012. na 50 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti počinjenih tijekom građanskog rata u Sijera Leoneu (1991. - 2002.), u kojem je poginulo 120.000 osoba.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙