FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EADS planira smanjiti broj radnih mjesta i troškove u odjelu vojne opreme

Autor: mkuz
FRANKFURT, 28. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Europski zrakoplovni koncern EADS planira smanjiti broj radnih mjesta i troškove u odjelu vojne opreme, prenosi danas njemački tisak riječi izvršnog direktora.

"Poduzet ćemo teške mjere. Odluka još nije donesena ali ne možemo izbjeći smanjenje troškova i broja radnih mjesta", rekao je Thomas Enders za Sueddeutsche Zeitung. Posebno je izdvojio izgubljene ugovore u Njemačkoj nakon što je vlada u Berlinu smanjila proračun za obranu.

EADS je u srpnju priopćio da će povezati zrakoplovni i odjel vojne opreme i preuzeti ime odjela za proizvodnju zrakoplova Airbusa, počevši od 1. siječnja. Restrukturiranje bi trebao biti dovršeno do srpnja iduće godine.

Enders je u razgovoru za njemački list naglasio da odjel vojne opreme nije na prodaju i da će više pojedinosti o mjerama biti objavljeno u prosincu.

"Želimo ostati u segmentu vojne opreme, ali ćemo znatno povećati profitabilnost i konkurentnost tog odjela. Međutim, problem i dalje predstavljaju slabi izgledi za segmente vojne opreme i zrakoplovstva", dodao je.

Koncern će po njegovim riječima razmotriti i mogućnosti da super-jumbo A380 učini privlačnijim za klijente, s obzirom na slabu prodaju. Ipak, i dalje je realno očekivati da će program postati profitabilan tek od 2015., napominju.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙