FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nigerija priopćila da je ubila 74 islamista

Autor: akoz
MAIDUGURI, 25. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Nigerijske postrojbe ubile su u zračnom i kopnenom napadu 74 pripadnika militantne islamističke skupine Boko Haram, priopćila je nigerijska vojska u petak.

U ofenzivi u četvrtak ciljevi su bili logori islamističke skupine u selima Galangi i Lawanti u sjeveroistočnoj državi Borno gdje postoji snažna nazočnost militanata.

"U operaciji koja je uključivala kopneni i zračni napad uz podršku nigerijskih zračnih snaga uništeni su identificirani teroristički logori i ubijena 74 terorista dok su drugi pobjegli s teškim ranama", rekao je pukovnik Mohamed Dole u izjavi.

Dole je rekao da su ranjena dva nigerijska vojnika. Nigerijska vojska je u prošlosti umanjivala svoje gubitke i gubitke među civilima, rekli su stručnjaci za sigurnost.

Vojska je rekla da je prošlog tjedna u sličnom napadu u Bornu ubila 37 islamista.

Nigerijske snage su pojačale napade na Boko Haram od svibnja kada je predsjednik Goodluck Jonathan proglasio izvanredno stanje u tri sjeveroistočne nigerijske države.

Boko Haram se bori za uspostavu islamske države u vjerski miješanoj Nigeriji. Od 2009. godine, kada je ta sekta ustala protiv države, u sukobima i terorističkim odmazdama poginule su tisuće osoba.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙