FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nigerija: 19 poginulih u napadu Boko Harama

Autor: vrad
KANO, 20. listopada 2013. (Hina/AFP) - Devetnaest osoba je ubijeno u nedjelju u napadu islamističke skupine Boko Harama, čiji su pripadnici nosili odore nigerijskih vojnika, koja je još aktivna na sjeveroistoku zemlje usprkos velikoj vojnoj ofenzivi, rekli su stanovnici.

"Pronašli smo devetnaest trupala na mjestu napada koji je izveo Boko Haram", rekao je za AFP Musa Abur, čelnik mjesne civilne milicije. Napadači na motociklima i s kalašnjikovima u nedjelju ujutro su zatvorili cestu blizu Logumanija, 30 km od kamerunske granice te ubili 19 vozača automobila i zapalili tri kamiona, rekli su svjedoci.

"Pet žrtava, među kojima su vozači i suvozači u dvama kamionima, ubijeni su hitcima iz vatrenog oružja a ostali su sasječeni mačetama", dodao je Abur.

Kako je rekao, ta je skupina u petak navečer napala pogranični grad Gamboru Ngalu, blizu Logumanija, ali su vojnici i mjesna milicija odbili napad.

Boko Haram - čije ime na hausa jeziku znači "zapadna izobrazba je grijeh" - odgovoran je za brojne napade na škole i sveučilišta, uglavnom na sjeveroistoku zemlje.

Ta ekstremistička skupina želi stvoriti islamističku državu na sjeveru Nigerije koji je uglavnom naseljen muslimanima za razliku od juga gdje većinom žive kršćani.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙