FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nigerijska vojska tvrdi da je ubila 40 islamističkih pobunjenika

Autor: vmrs
MAIDUGURI, 15. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Nigerijska vojska objavila je u utorak da je u odbijanju triju koordiniranih napada u sjeveroistčnoj pokrajini Bornu ubila 40 gerilaca.

Gerilska skupina Boko Haram već se više od četiri godine bori za islamističku državu u vjerski izmiješanoj Nigeriji. Zato je u toj državi, najvećem afričkom proizvođaču nafte, Boko Haram i dalje najveća prijetnja iako je vojska počela opću ofenzivu koju je u svibnju zapovijedio predsjednik Goodluck Jonathan.

"Teroristi... nepoznate snage pokušali su izvesti koordinirani simultani napad na Bamu, Gwozu i Pulku", u nedjelju navečer, rekao je satnik Aliyu Danja, vršitelj dužnosti zamjenika vojnog glasnogovornika u gradu Maiduguriju u Bornu.

Po njegovim riječima, vojska je "uspješno odbila sve te napade i ubila 40 terorista na trima lokacijama, a nekolicina je ranjena pobjegla".

Vojska je uništila i kamionet pun bomba, kaže se u Danjinu priopćenju. Odvojeno od te akcije, u zračnom napadu na bazu Boko Harama u Kilaniju "neutralizirani" su još neki borci, dodaje se.

Vojska obično objavljuje kako je poginuo velik broj gerilaca, a gotovo nitko iz redova vojske, ograđuje se Reuters i dodaje kako je najčešće nemoguće doći do neovisne potvrde tih podataka.

(Hina) xvm yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙