FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska odlučila prodati udio u Romgazu

Autor: mpuk
BUKUREŠT, 23. listopada 2013. (Hina/AFP) - Rumunjska je odlučila prodati 15-postotni udio u Romgazu, najvećem proizvođaču prirodnog plina u srednjoj Europi, uz očekivani prihod do 570 milijuna dolara, pišu europski mediji.

Prodajom će Rumunjska ispuniti obvezu prema Međunarodnom monetarnom fondu i Europskoj uniji koju je preuzela u zamjenu za standby kredit od četiri milijarde eura.

Delegacija MMF–a i EU-a doputovala je jučer u Bukurešt kako bi provjerila kako napreduje provedba traženih reformi.

MMF i EU smatraju da će privatizacija gubitaških državnih poduzeća u sektoru prometa i energetike potaknuti gospodarski rast, za koji se očekuje da će u 2013. dosegnuti dva posto.

Romgaz je najveći proizvođač i dobavljač prirodnog plina u Rumunjskoj i prošle je godine proizveo 5,66 milijardi prostornih metara plina, priopćila je jučer burza u Bukureštu.

Dionice Romgaza prodavat će se na burzi u Bukureštu i na Londonskoj burzi po cijeni od 24 do 32 leja (7,4 do 9,9 dolara).

U rujnu je vlada lijevog centra prodala 10 posto udjela u proizvođaču energije Nuclearelectrica, ostvarivši time prihod od 86 milijuna američkih dolara.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙