FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV ostaje u Libiji unatoč smanjenoj proizvodnji

Autor: mkuz
BEČ, 9. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Austrijska naftna i plinska grupa OMV ostat će u Libiji unatoč sukobu koji je prouzročio poremećaj u proizvodnji i potaknuo neke od najvećih naftnih kompanija da odustanu od tamošnjih projekata, izjavio je izvršni direktor Gerhard Roiss.

Po njegovim je riječima OMV-ova proizvodnja u Libiji u trećem tromjesečju smanjena zbog radničkih štrajkova, akcija paravojnih postrojbi i političkih aktivista za nešto manje od pola posto ukupne godišnje proizvodnje grupe.

"Poslujemo u Libiji dugi niz godina i smatramo da ćemo ostati tamo i u budućnosti", rekao je Roiss u kasnom sinoćnjem intervjuu za Reuters. OMV-ova proizvodnja u Libiji, na koju otpada oko 10 posto ukupne proizvodnje grupe, postupno se normalizira i trenutno je stabilna. "Ne mogu vam ipak pouzdano reći što će biti sutra", dometnuo je.

Exxon je prošlog mjeseca objavio da smanjuje proizvodnju u Libiji dok je Royal Dutch Shell prošle godine napustio dva istraživačka bloka u toj zemlji. Ostale naftne kompanije vrlo sporo obnavljaju poslove traganja za naftom nakon rata u 2011.

Čelnik austrijske kompanije naglašava da će im druga ključna regija u Norveškoj i u Sjevernom moru pomoći da - uz potporu tradicionalnih uporišta u Rumunjskoj i na Crnom mogu - lakše prebrode oscilacije u drugim zemljama.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙