FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Damask potpuno surađuje s misijom za kemijsko razoružanje (voditelj misije)

Autor: vrad
DAMASK, 22. listopada 2013. (Hina/AFP) - Sirijska vlada dosad "potpuno surađuje" sa stručnjacima zaduženim za nadzor uništavanja golemog kemijskog arsenala u zemlji, ocijenio je u utorak voditelj zajedničke misije UN-a i Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

"Sirijska vlada dosad potpuno surađuje u pružanju pomoći prvoj stručnoj skupini i zajedničkoj misiji UN-a i OPCW-a", rekla je voditeljica misije Sigfrid Kaag u Damasku.

Kaag je usto kazala da je "ratificiranjem Konvencije o kemijskom oružju sirijska vlada pokazala da se uključila u zadaću" uništenja kemijskog oružja u zemlji.

Skupina inspektora doputovala je početkom listopada u Siriju kako bi nadzirala provedbu rezolucije 2118 Vijeća sigurnosti u kojoj se traži uništavanje sirijskog kemijskog arsenala do sredine 2014.

"Rok je izazov koji trebamo prihvatiti", priznala je Kaag u priopćenju.

Rezolucija je prihvaćena odmah nakon rusko-američkog dogovora o uništenju sirijskog kemijskog oružja koji je privremeno otklonio prijetnju američkog udara što se pojavila nakon smrtonosnog kemijskog napada 21. kolovoza blizu Damaska koji se pripisuje režimu.

(Hina) xvrad ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙