FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijen jedan od vođa sirijskih pobunjenika

Autor: vmrs
ZAGREB, 21. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Jedan od glavnih zapovjednika pobunjeničke Slobodne sirijske vojske ubijen je u ponedjeljak u borbama s vladinim snagama u blizini južnoga grada Dere na granici s Jordanom, objavili su i pobunjenici i državni mediji.

Jaser al-Abud, nekadašnji časnik sirijske vojske koji je prebjegao u ranim danima pobune, vodio je napad na vojnu kontrolnu točku u Tafasu, sjeverozapadno od Dere.

"Zapovjednik Abud poginuo je dok je vodio skupinu pobunjenika protiv režimskih snaga", rekao je Abu Hamza iz pobunjeničke brigade Faludžat Huaran koja je sudjelovala u tim borbama.

Abud je bio utemeljitelj vojnoga vijeća Slobodne sirijske vojske u južnoj Siriji. Ta organizacija koju podupire i Zapad okuplja umjerene brigade i izražava zabrinutost zbog jačanja uloge islamističkih pobunjenika u sirijskome sukobu.

Sirijska vojska nadzire većinu Dere, kolijevke ustanka koji je traje već dvije i pol godine s ciljem da svrgne predsjednika Bašara al-Asada. No pobunjenici zadnjih mjeseci napreduju u starome dijelu grada i okolnim seoskim područjima.

(Hina) xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙