FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu i borbama blizu Damaska poginulo 16 vojnika

Autor: vrad
BEJRUT, 19. listopada 2013. (Hina/AFP) - Najmanje šesnaestorica vojnika su poginula u subotu u eksploziji autobombe i u borbama režimskih snaga i islamističkih pobunjenika blizu Damaska, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Nakon bombaškog napada koji je izveo napadač samoubojica Fronte al-Nosre, džihadističke skupine povezane s Al Kaidom, uslijedila je žestoka borba na strateškoj točki između pobunjeničkog mjesta Mlehe i Jaramane, u kojemu žive kršćani i Druzi a smatra se prorežimskim uporištem, po SOHR-u.

Službena novinska agencija Sana javila je nešto ranije da je u napadu "terorista" (kako režim naziva pobunjenike) na prilazima Jaramani, u smjeru Mlehe, ima "mrtvih i ranjenih".

Žestoke borbe su izbile nakon eksplozije autobombe i minobacačkog granatiranja s pobunjeničkih položaja, rekli su stanovnici i SOHR koji se oslanja na široku mrežu aktivista i medicinskih izvora.

Borbe u kojima su sudjelovali islamistički pobunjenici najžešće su na prilazima Jaramani, jugoistočnom prigradskom naselju Damaska.

"Kontrolna točka je gotovo pod kontrolom pobunjenika i zrakoplovstvo je izvelo četiri napada na to područje pokušavajući ih potisnuti", rekao je Rami Abdel Rahman, direktor SOHR-a.

Po njegovim riječima, ako pobunjenici u cijelosti osvoje kontrolnu točku, Jaramana, jedno od najjačih uporišta režima, više ne bi bila "zaštićena".

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙