FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U samoubilačkom atentatu u Kabulu poginula dva civila

Autor: mtro
KABUL, 18. listopada 2013. (Hina/AFP) - Bombaš samoubojica u petak je aktivirao autobombu u Kabulu ispred rezidencije u kojoj žive strani radnici, objavilo je afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova i dodalo da su pritom najmanje dvije osobe poginule.

"Prvi elementi istrage pokazuju da je riječ o samoubilačkom napadu autobombom. Mali auto pun eksploziva udario je u dva auta koja su izlazila iz rezidencijalnog kompleksa Green Village", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki.

On je dodao da su u eksploziji "smrtno stradale dvije osobe, od kojih jedna žena, a najmanje četiri civila su ranjena".

Nakon eksplozije počela je pucnjava kada su afganistanske snage intervenirale na mjestu napada, istočno od Kabula, blizu zračne luke.

Talibani su vrlo brzo preuzeli odgovornost za atentat i tvrdili da su zadali teške gubitke neprijatelju.

"Naši mudžahedini su izveli napad na konvoj stranih sila u Green Villageu, koji koriste Amerikanci", rekao je glasnogovornik talibana Zabiulah Mudžahid.

Nakon četiri mjeseca mira u Kabulu, atentat u petak svjedoči o tome da je afganistanska vlada pod pritiskom da zaključi sporazum s islamističkim pobunjenicima, godinu dana prije predviđenog povlačenja NATO-a iz zemlje.

Sjedinjene Države godinu dana pregovaraju s Kabulom o tom bilateralnom sigurnosnom sporazumu (BSA) koji treba odrediti načine američke nazočnosti u Afganistanu nakon završetka misije NATO-a, krajem 2014., ali i broj američkih baza u zemlji.

(Hina) xtm yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙