FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norveška smanjuje pomoć Afganistanu zbog nasilja nad ženama

Autor: vkla
OSLO, 4. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Norveška će s početkom sljedeće godine smanjiti pomoć Afganistanu, dajući na znanje vlastima u Kabulu da nisu učinile dovoljno u borbi protiv nasilja nad ženama i korupcije, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova u Oslu.

"Duboko smo zabrinuti zbog opće raširenosti nasilja protiv žena u Afganistanu", kazao je državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova Torgeir Larsen. Prema njegovim riječima, afganistanske su vlasti propustile dostaviti izvješće o tom problemu do srpnja, iako su to obećale. Također je potvrdio i da je "korupcija veliki problem" u toj zemlji.

"Nije dovoljno učinjeno na progonu osoba uključenih u korupciju i nije dovoljno učinjeno da se vrati pronevjereni novac. To pokazuje da afganistanske vlasti ne shvaćaju ozbiljno problem korupcije", dodao je Larsen.

Norveška je Afganistanu obećala godišnju pomoć od 750 milijuna kruna (126 milijuna dolara) do 2017., ali će je za sljedeću godinu smanjiti na 700 milijuna kruna zbog neispunjavanja obveza Kabula. Norveška je jedan od najvećih donatora pomoći na svijetu. Ove će godine za pomoć zemljama u razvoju potrošiti oko pet milijardi dolara.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙