FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka: Odgoda glasovanja o prekidu financiranja Zlatne zore

Autor: vrad
ATENA, 17. listopada 2013. (Hina/AFP) - Grčki parlament u četvrtak je odlučio za utorak odgoditi glasovanje o nacrtu zakona o prekidu državnog financiranja neonacističke stranke Zlatne zore, čijih je šest zastupnika optuženo za sudjelovanje u "zločinačkoj organizaciji".

Rasprava o financiranju stranaka "nastavlja se sljedećeg utorka jer više prijavljenih zastupnika nije dobilo priliku da govori", rekla je za AFP čelnica tiskovnog ureda parlamenta.

Kako je rekla ta čelnica, glasovanje se treba održati u utorak, a bilo je planirano u četvrtak 17. listopada.

Po predloženom amandmanu, za konačnu odluku o prekidu financiranja treba glasovati barem 180 od 300 zastupnika u parlamentu.

Ofenziva protiv neonacističke stranke Zlatne zore počela je u rujnu kada je aktivist te stranke nožem nasmrt izbo repera antifašista nakon izlaska iz bara blizu Atene. Ubojstvo Pavlosa Fyssasa potreslo je Grčku i nagnalo vlasti da prvi put povedu ofenzivu protiv te stranke koja gotovo uopće nije kažnjavana za svoje višekratno nasilje, napose prema useljenicima i aktivistima ljevice.

U srijedu je parlament ukinuo imunitet trojici njezinih zastupnika koji su u pritvoru, te još trojici koji su također optuženi za nasilje.

(Hina) xvrad yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙