FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Grka Zlatnu zoru smatra zločinačkom organizacijom

Autor: vmrs
ATENA, 4. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Većina Grka smatra desničarsku stranku Zlatnu zoru zločinačkom organizacijom, vidi se iz rezultata ankete objavljene u petak, a prema kojoj je ta stranka izgubila gotovo polovinu pristalica otkako su joj uhićeni čelnik i parlamentarni zastupnici.

Vođa stranke Nikolaos Mihaloliakos, petero parlamentarnih zastupnika i desetak članova stranke uhićeni su 28. rujna pod optužbom da pripadaju zločinačkoj organizaciji. Povod uhićenjima bila je akcija protiv krajnjih desničara pošto je jedan pristaša Zlatne zore ubio jednog prorurasističkog repera, a uslijedili su brojni napadi na imigrante.

Mihaloliakos i još dvojica parlamentaraca u pritvoru čekaju suđenje, a još trojica zastupnika suđenje čekaju na slobodi, ali ne smiju iz Grčke.

Anketu je agencija VPRC za internetski portal rizopoulospost.com provela u dva kruga 25. rujna i od 30. rujna do 3. listopada, a ustanovljeno je da je potpora Zlatnoj zori 8,5 posto, što je pad od 14,5 posto u odnosu na srpanj.

Većina Grka, njih 68 posto, smatra da je Zlatna zora zločinačka organizacija.

(Hina) xvm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙