FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska vlada u pismu ECB-u ukazuje na sudske presude protiv banaka - list

Autor: gple
BUDIMPEŠTA, 17. listopada 2013. (Hina/MTI) - Mađarska vlada upozorila je u pismu Europsku središnju banku (ECB) da sudske presude protiv banaka pokazuju kršenje niza propisa prilikom dodjele kredita u inozemnoj valuti, izvijestili su danas mađarski mediji.

Vlada smatra da presude u korist korisnika kredita navode na pretpostavku da nepravilnosti postoje i u mnogim drugim ugovorima, piše list Magyar Nemzet, podsjećajući da su slične presude donesene i u Hrvatskoj.

U mađarskom ministarstvu gospodarstva kazali su jučer za MTI da su odgovorili na zahtjev predsjednika ECB-a Marija Draghija da mu se dostave informacije o daljnjim mjerama pomoći korisnicima kredita u inozemnim valutama. Podrobnije informacije nisu željeli dati.

Čelnik ECB-a upozorio je mađarskog premijera Viktora Orbana da ne prisiljava banke na konverziju velikih portfelja kredita u stranoj valuti u one u mađarskim forintama, izvijestio je početkom tjedna austrijski dnevnik Der Standard.

Draghi je takvo upozorenje uputio u svojstvu čelnika Europskog odbora za sistemske rizike (ESRB), kazao je guverner austrijske središnje banke Ewald Nowotny na rubu redovnih godišnjih sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Washingtonu a prenio austrijski dnevnik.

Mađarska vlada najavila je da će poduzeti unilateralne mjere kako bi pružila dodatnu pomoć korisnicima kredita ako banke do 1. studenog u konzultacijama s korisnicima ne osmisle vlastiti prijedlog.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙