FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 15. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 14. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 15. listopada.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) održat će se 11. Dan plina i svečana skupština HSUP. Na skupu će biti riječi o spremnosti plinskog transportnog i skladišnog sustava za ogrijevnu sezonu 2013./2014. te opskrbi plinom u idućoj ogrijevnoj sezoni. U svečanom dijelu sjednice bit će dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim djelatnicima iz područja plina i plinske struke (10,30 sati, Ina-Naftaplin, Šubićeva 29).

ZAGREB - "Poslovne mogućnosti za hrvatske tvrtke kroz sustav grupacije Svjetske banke" - tema je seminara kojeg organiziraju Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Ured Svjetske banke u Hrvatskoj. Tvrtkama će biti predstavljeni projekti i mogućnosti plasmana proizvoda i usluga kroz sustav nabave financiran od strane Svjetske banke (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ured za gospodarstvo i trgovinu Veleposlanstva Španjolske u Hrvatskoj i Hrvatske vode organizatori su seminara pod nazivom "Španjolska tehnološka ponuda u sektoru vodoopskrbe i odvodnje: prilike za partnerstvo u Hrvatskoj". Tijekom seminara španjolske tvrtke iznijet će svoja iskustva u projektima upravljanja i obrade voda, dok će predstavnici hrvatskih tvrtki iznijeti detalje o budućim projektima financiranim putem fondova EU (9,00 sati, Hotel International, Miramarska cesta 24).

ZAGREB - Bruto zaračunta premija hrvatskih društava za osiguranje u prvih je devet mjeseci ove godine iznosila 6,9 milijardi kuna, što je porast za jedan posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). Na kraju rujna ove godine ukupna je zaračunata bruto premija svih 26 osiguravatelja iznosila gotovo 6,93 milijardi kuna, što je 65,8 milijuna kuna više nego krajem istom lanjskog mjeseca. Rast ukupne premije isključivo je rezultat povećanja premije u segmentu životnih osiguranja, i to za 4,7 posto, na 1,8 milijardi kuna, dok se u segmentu neživotnih osiguranja bilježi pad od 0,3 posto, na 5,1 milijardu kuna.

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙