FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori bez jasnih smjernica

Autor: scvi
NEW YORK, 15. listopada 2013. (Hina/Reuters) - I dok se investitori na Wall Streetu nadaju da će američki kongresnici na vrijeme postići dogovor o daljnjem financiranju države, razočarali su ih poslovni rezultati Citigroupa, tako da američki terminski indeksi danas ne pokazuju jasan smjer kretanja tržišta.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je na dobitku 2 boda, a tehnološki Nasdaq 2,25 boda, dok je S&P 500 bio u minusu 1,5 boda.

Demokratski i republikanski senatori u SAD-u rade na rješenju kojime bi se dopustilo zaduživanje države najmanje do sredine veljače i omogućilo vladi financiranje do sredine siječnja, čime bi se okončala dvotjedna obustava rada državnih službi.

Konkretan dogovor, koji bi trebao sadržavati i novi krug pregovora o smanjenju proračunskog deficita, još nije postignut, no ulagači se nadaju najboljem.

U međuvremenu, najveća američka banka Citigroup izvijestila je danas o nešto nižoj zaradi u trećem tromjesečju nego su investitori očekivali, zbog čega joj je cijena dionice u elektroničkom predtrgovanju oslabila oko 1 posto.

Nove smjernice investitori danas očekuju i od objave podatka o industrijskoj aktivnosti u New Yorku.

Na europskim burzama najvažniji indeksi i danas su u plusu, ponajviše zahvaljujući nadi ulagača da će demokrati i republikanci u SAD-u uspjeti do 17. listopada dogovoriti način financiranja države.

Tako je londonski Ftse u plusu trenutno 0,8 posto, frankfurtski DAX 0,7 posto, a pariški CAC 0,6 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙