FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 16. do 18. listopada

Autor: rkor
ZAGREB, 15. listopada 2013. (Hina) - Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji u prvom dijelu sutrašnjeg dana biti nepovoljne nakon čega slijedi razdoblje povoljnog biometeorološkog utjecaja koji će tijekom četvrtka i petka poticajno djelovati na ljude, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za iduća tri dana.

U srijedu, 16. listopada, pod utjecajem frontalnog prodora nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Moguća je razdražljivost i glavobolja te pojačane tegobe kod kroničnih bolesnika. U drugom dijelu dana bi nepovoljan vremenski utjecaj trebao oslabiti što će mnogima donijeti olakšanje te poboljšanje općega stanja.

U četvrtak i petak, 17. i 18. listopada, povoljne biometeorološke prilike većini ljudi bi trebale donijeti dobru koncentraciju i poticajno djelovati što bi se moglo očitovati dobrim raspoloženjem, primjerenom koncentracijom i dobrim snom. Tegobe uzrokovane vremenskim utjecajem ne očekuju se ni kod kroničnih bolesnika.

U cijeloj Hrvatskoj koncentracija peluda korova bit će niska.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

(Hina) pp/xrkor ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙