FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 26. rujna

Autor: dduk
ZAGREB, 25. rujna 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 26. rujna.

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva gospodarstva održat će se ministarski sastanak na temu "Jadransko-jonski plinovod - put kaspijskog plina u Europu" na kojem će sudjelovati ministri nadležni za energetiku iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Projekt Jadransko-jonskog plinovoda (IAF) podrazumijeva plinovod kojim bi se plinovodni sustav Hrvatske, točnije Like i Dalmacije, nastavkom izgradnje od Splita prema Pločama te dalje južno preko Crne Gore, u Albaniji spojio na projekt Trans Adriatic Pipeline (TAP). TAP bi, prema planovima, s polja Shah Deniz II u Azerbajdžanu transportirao plin preko Grčke, Albanije i Jadranskog mora do Italije, a njegova dužina je oko 870 kilometara. Plan je da se projekti IAP i TAP razvijaju i grade istodobno. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije, a iz Ministarstva napominju kako će biti moguće snimanje početka sastanka (10 sati početak sastanka; 12,30 sati predviđene su izjave za medije, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture predstavit će projekt izrade Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske. O izradi nove strategije, njenom duhu i reformama koje nosi govorit će ministar Siniša Hajdaš Dončić. Nova Strategija prometnog razvoja ne stavlja naglasak samo na prometnu infrastrukturu već i na organizaciju prometa te realne potrebe građana. Također, po prvi puta u Strategiji planira se javni gradski, prigradski i regionalni promet na razini cijele države (14 sati, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma najavit će na konferenciji za novinare sajmove Energetika, Ekotehno i Interprotex, koji će se održati od 1. do 4. listopada (11 sati, Zagrebački velesajam, dvorana Brač, Avenija Dubrovnik 15).

dežurne urednice:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙