FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roche ulaže 880 milijuna dolara u proizvodnju, otvara 500 radnih mjesta

Autor: mkuz
ZURICH, 14. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Švicarska farmaceutska kompanija Roche objavila je danas da će u sljedećih pet godina uložiti 800 milijuna švicarskih franaka (880 milijuna dolara) u proizvodne pogone širom svijeta i otvoriti 500 radnih mjesta u sklopu priprema za pojačanu potražnju za biološkim lijekovima.

Najveći svjetski proizvođač lijekova protiv raka zapošljava oko 80 tisuća radnika u više od 100 zemalja širom svijeta a danas je najavio ulaganje u proširenje proizvodnih kapaciteta u njemačkom Penzberu, švicarskom Baselu i u Vacavilleu i Oceansideu u SAD-u.

Planirano proširenje pogona signalizira da su u Rocheu sigurni u uspjeh razvojnih programa novih lijekova protiv raka i predstavlja otklon od aktualnog trenda rezanja troškova koje su pojedini veliki proizvođači lijekova najavili u proteklih tjedana kako bi zaustavili trend usporavanja rasta prodaje.

Tako je prošlog tjedna izraelska Teva, prema prodaji najveći svjetski proizvođač generičkih lijekova, najavila da će ukinuti 5.000 radnih mjesta dok Merck & Co planira smanjiti godišnje troškove za 2,5 milijarde dolara i ukinuti više od 10 posto radnih mjesta.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙