FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli 9. Dubrovački medijski dani

Autor: hspa
DUBROVNIK, 11. listopada 2013. (Hina) - „Mediji i ekonomska kriza“, ovogodišnja je tema 9. Dubrovačkih medijskih dana, skupa koji je u organiziciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku večaras počeo na tom sveučilištu.

Otvarajući skup Mato Brautović, predsjednik Organizacijskog odbora, istaknuo je kako je „cilj konferencije razumjeti doseg odgovornosti medija i odnosa s javnošću za ekonomsku krizu, te koju su uloge medija, novinarstva i odnosa s javnošću u globalnoj ekonomiji.“

Kako je rekao Brautović, mediji nisu odgovorni što je do krize došlo ,ali su propustili priliku upozoriti da bi se kriza mogla dogoditi.

"Ekonomska kriza se itekako manifestirala u medijima, tako da mediji propadaju, novinari ostaju bez posla, a sve je manji broj medija koji mogu nadzirati što vlast radi", kazao je Brautović.

Skup je pozdravio i Đorđe Obradović, pročelnik Odjela za komunikologiju.

Na konferenciji sudijeluje četrdesetak stručnjaka i znanstvenika iz Velike Britanije, Poljske, Švedske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Predavanje na skupu održat će i Anne Gregory sa sveučilišta u Leedsu, jedna od najpriznatijih teoretičarki odnosa s javnošću u Europi te Marko Milosavljević s ljubljanskog sveučilišta.

Na kraju konferencije održat će se i okrugli stol "Vlada i odnosi s javnostima: manipulacija ili nužnost?" na kojem će sudjelovati Anne Gregory, Marko Miloslavljević, te Domagoj Bebić s Fakulteta političkih znanosti u Zagreba i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i komunikacijska konzultantica Aleksandra Kolarić.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙