FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Societe Generale povećava udio u ruskoj Rosbanci

Autor: gple
MOSKVA, 7. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Francuska banka Societe Generale odlučila je povećati udio u ruskoj Rosbanci na 92,4 posto kupnjom dodatnih 10 posto udjela od druge po veličini ruske banke VTB.

Francuska je banka u nekoliko godina potrošila milijarde kako bi prekinula nepovoljan trend poslovanja u Rosbanci, suočavajući se s velikim problemima, kao što je pronalaženje zamjene za bivšeg izvršnog direktora Vladimira Golubkova nakon što je ovaj u svibnju optužen za davanje mita.

VTB je kupio udio u Rosbanci 2010. za koji će sada dobiti dionice ruskih kompanija, zajmove prema ruskim kompanijama i nekretnine u Rusiji, potvrdile su Societe Generale i VTB Reutersovo nedjeljno izvješće.

VTB kontrolira ruska država a u svibnju su objavili da njihov udio u Rosbanku nije strateško ulganje i da pregovaraju o njegovoj prodaji.

Iz Societe Generalea su tek priopćili da će današnja transakcija "imati povoljan financijski utjecaj na Rosbanku".

Societe Generale kupio je udio u Rosbanci 2006. Među ostalim dioničarima izdvaja se ruski tajkun Vladimir Potanin koji je svojedobno s bivšim partnerom Mihailom Prohorovim bio jedini vlasnik Rosbanke.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙