FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fitch dodijelio Sberbanci rejting BBB-

Autor: scvi
BEČ/ZAGREB, 2. listopada 2013. (Hina) - Agencija Fitch dodijelila je Sberbank Europe AG kreditni rejtind BBB-, uz stabilne izglede, priopćeno je danas iz te banke.

Ovo je prvi put da je za Sberbank Europe izrađen kreditni rejting.

“Takva ocjena omogućava nam daljnje širenje poslovanja i intenzivnu suradnju s najvažnijim međunarodnim poslovnim partnerima”, kazao je Sergej Gorkov, zamjenik predsjednika Uprave Sberbanke.

Agencija Fitch je Sberbank Europe klasificirala kao „strateški važnu“ tvrtku-kćer najveće ruske banke Sberbank (SBRF - kreditni rejting BBB/stabilni izgledi/bbb).

Ta se klasifikacija temelji na činjenici da je Sberbank Rusija potpuni vlasnik Sberbank Europe te da nastoji proširiti svoje poslovanje na međunarodnom tržištu, kao i na pokazanoj spremnosti da osigura potrebni kapital i izvore financiranja od trenutka akvizicije kompanije Sberbank Europe.

“Zadovoljni smo što je Fitch na ovaj način podržao našu strategiju poslovanja i planove za daljnji rast. U proteklih smo godinu dana napravili značajan iskorak, a u nadolazećem razdoblju namjeravamo postati jedna od vodećih banaka u CEE regiji”, izjavio je Mark Arnold, predsjednik Uprave (CEO) Sberbank Europe AG.

Sberbank posluje na hrvatskom tržištu od sredine veljače 2012. godine, kada je u procesu akvizicije austrijskog Volksbank Internationala preuzela u vlasništvo i Volksbank Hrvatsku.

(Hina) xpp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙