FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 6. rujna 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

ZAGREB - Vlada je odgovorila europskoj povjerenici za pravosuđe Viviana Reding, izražavajući čuđenje što Reding u svome novom pismu spominje moguće mjere protiv Hrvatske ukoliko ona brzo ne izmijeni zakon o europskom uhidbenom nalogu, objavio je u četvrtak na večer Novi list. Kako piše Novi list, vlada je iznenađena spominjanjem mogućnosti aktiviranja zaštitih mjera jer smatra da bi to došlo u obzir tek u slučaju ozbiljnih nedostataka u primjeni europske pravne stečevine. Hrvatska izvršava europski uhidbeni nalog, piše vlada kako prenosi Novi list. "Štoviše, uputili smo vam i jasno definiran vremenski redoslijed u kojemu će se zakonske izmjene izraditi, donijeti u Saboru i stupiti na snagu. Dakle, u svrhu usklađivanja s acquisom, poduzeli smo sve radnje koje smo smatrali potrebnika, ali i koje ste vi od nas tražili", navodi Novi list pojedinosti iz pisma.

NIKOZIJA - Ciparski parlament je u četvrtak odbio prijeldog zakona po kojem bi se štedno-kreditne zadruge stavile pod izravan nadzor središnje banke što je jedan od uvjeta programa financijske pomoći koju je Nkozija dogvorila s međunarodnim zajmodavcima. Izvor iz ciparskog ministarstva financija je rekao da se u četvrtak navečer u parlamentu vode pregovori kako bi se došlo do dogovora i da je usvajanje prijedloga "ključno" za dobivanje iduće tranše pomoći Cipru od 1,5 milijardi dolara. Ishod glasovanja, na kojem je prijedlog odbijen tijesnom većinom oporbenih stranka i nezavisnih zastupnika, prepreka je planovima da se druga tranša pomoći iskoristi za jačanje štedno-kreditnh zadruga.

MILANO - Silvio Berlusconi je pripremio video poruku kojom bi mogao objaviti odluku o rušenju koalicijske vlade talijanskog premijera Enrica Lette, rekla je u četvrtak jedna od njegovih najvjernijih sljedbenica. Uslijed sve učestalijih nagađanja o krizi vlade, predsjednik Giorgio Napolitano, koji je Lettu imenovao u travnju, upozorio je na "ozbiljne rizike" koje bi Italiji mogao donijeti pad vlade. Berlusconijeva video poruka najavljena je uoči sastanka posebnog senatskog odbora u ponedjeljak na kojem će se odlučivati treba li čelniku desnog centra i bivšem premijeru oduzeti mjesto u senatu nakon što je kažnjen sa četiri godine zatvora zbog porezne prijevare.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙