FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić: Interes Srbije je što veći odaziv Srba na kosovske izbore

Autor: vili
BEOGRAD, 1. listopada 2013. (Hina) - Srbijanski premijer Ivica Dačić izjavio je u utorak da je veleposlanicima pet najutjecajnijih zapadnih zemalja i misije Europske unije (EU) kazao kako je u interesu Srbije da što više Srba iziđe na lokalne kosovske izbore 3. studenog.

"Naš interes je da sve prođe u miru, da što više Srba iziđe na izbore i da što više glasova dobije lista iza koje stoji Srbija (Građanska inicijativa srpska)", izjavio je Dačić novinarima tijekom posjeta jednom od privatnih sveučilišta u Beogradu.

Dačić je rekao da se s veleposlanicima pet zemalja (SAD, Italija, Njemačka, Francuska, Velika Britanija) sastao zajedno s ministrom bez portfelja zaduženim za Kosovo Aleksandrom Vulinom te da su strani diplomati ukazali na nužnost da se na lokalnim kosovskim izborima omogući sudjelovanje Srbima raseljenim nakon 1999. godine.

Dačić je najavio da će uskoro o lokalnim izborima razgovarati i s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem te podsjetio da su izbori na Kosovu 3. studenog bili i tema razgovora šefice eurodiplomacije Catherine Ashton na odvojenim sastancima u New Yorku s predsjednikom Tomislavom Nikolićem i predsjednikom kosovske vlade Thacijem.

Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga zakazala je lokalne izbore na Kosovu za 3. studenog, što je jedna od obveza iz bruxelleskog sporazuma Beograda i Prištine postignutog 19. travnja pod pokroviteljstvom Europske unije.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙