FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EULEX traži pomoć u istrazi ubojstva svog pripadnika na Kosovu

Autor: vili
BEOGRAD, 26. rujna 2013. (Hina) - Pripadnici pravosudne misije Europske unije na Kosovu (EULEX) zatražili su pomoć građana kako bi prikupili informacije u istrazi nedavnog ubojstva njihova pripadnika kod mjesta Zvečan na sjeveru Kosova, izvijestila je u četvrtak Radio televizija Srbije (RTS).

Kosovska policija (KPS) i EULEX počeli su u četvrtak ujutro dijeliti letke na sjeveru Kosova, pokušavajući od građana prikupiti informacije koje bi pomogle u rasvjetljavanju ubojstva pripadnika EULEX-a, Litvanca Audrijusa Senevichiusa. Pripadnici ovih dviju službi zaustavljali su automobile i vozačima i ostalim sudionicima u prometu dijelili letke u kojima se navodi da je prošlog tjedna u blizini Zvečana u konvoju iz zasjede ubijen njihov kolega i podsjeća da je ubijeni Litvanac bio carinik koji je radio na uspostavi mira i stabilnosti na Kosovu te da je za sobom ostavio suprugu i dvoje djece.

Predstavnici Kosovske policije i EULEX-a objavili su tim povodom da rade na utvrđivanju činjenica o tom slučaju i da će danas "ići od vrata do vrata i pitati mještane mogu li se sjetiti bilo čega" u vezi s ubojstvom od prošlog tjedna. EULEX je pozvao građane Kosova da budu hrabri i pomognu im privesti počinitelje pravdi.

Litavski pripadnik EULEX-a ubijen je 19. rujna kad je iz zasjede otvorena paljba na dva vozila misije uz kojima je bilo šest osoba, tijekom redovite smjene dužnosnika EULEX-a na graničnom prijelazu. Napad su najstrože osudili najviši državni dužnosnici Srbije i Kosova, a Beograd je ponudio pomoć u istrazi.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙