FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: uoči novih pokazatelja terminski indeksi blago ojačali

Autor: scvi
NEW YORK, 30. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u blagom plusu, ukazujući na pozitivan početak trgovanja na Wall Streetu zadnjeg trgovinskog dana u mjesecu, uoči objave novih makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 23 boda, S&P 500 3,9 bodova, a tehnološki Nasdaq 8,25 bodova.

Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica porasle drugi dan zaredom, jer su bolji nego što se očekivalo gospodarski podaci zasjenili sirijsku krizu.

Dow Jones indeks ojačao je 0,29 posto, na 14.867 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,41 posto, na 1.641 bod, a Nasdaq indeks 0,90 posto, na 3.625 bodova.

Ulagače je ponajviše ohrabrio revidirani podatak prema kojemu je u drugom tromjesečju američko gospodarstvo poraslo 2,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je više od očekivanja i više od 1,7 posto, koliko je pokazala prva procjena.

Ipak, svi su indeksi na Wall Streetu putu tjednog gubitka, pod pritiskom zabrinutosti od mogućeg vojnog udara SAD-a na Siriju. I mjesec kolovoz indeksi će završiti s gubitkom.

Nove smjernice investitorima danas bi mogli dati podaci o osobnoj potrošnji i primanjima Amerikanaca u srpnju, te indeks industrijske aktivnosti u čikaškoj regiji.

Tijekom dana bit će objavljen i indeks povjerenja potrošača u SAD-u za kolovoz.

Na europskim burzama, pak, trenutno su frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse indeks u minusu otprilike 0,4 posto te su na putu najvećih tjednih gubitaka od srpnja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙