FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: dobro raspoloženje zbog smanjene nervoze oko Sirije

Autor: scvi
NEW YORK, 3. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali pod utjecajem smanjenih napetosti u vezi Sirije nakon što je američki predsjednik Barack Obama odlučio da za eventualni vojni udar na tu zemlju zatraži odobrenje Kongresa.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u plusu 83 boda, S&P 500 12,75 bodova, a tehnološki Nasdaq 19 bodova.

Geopolitičke neizvjesnosti u kolovozu su spustile najvažnije američke burzovne indekse, pri čemu je S&P 500 pretrpio najveći gubitak od svibnja 2012. godine.

Kongres će započeti s radom 9. rujna i tek nakon tog datuma očekuje se glasovanje o vojnom udaru na Siriju.

Smanjivanje opasnosti od udara na Siriju u kratkome roku spustilo je i cijene nafte, koje su danas na američkom tržištu pale 0,4 posto, nakon što su u kolovozu porasle 2,5 posto.

Wall Street u ponedjeljak nije radio zbog praznika. No, obujam trgovanja danas bio mogao biti slabiji nego inače, jer je mnogo investitora još na godišnjem odmoru.

I dok je Sirija u fokusu, mnogi investitori iščekuju i najnovije makroekonomske podatke. Danas se očekuje objava ISM indeksa industrijske aktivnosti u kolovozu.

Istodobno, na europskim burzama najvažniji indeksi u blagom su minusu. Trenutno je frankfurtski DAX na gubitku 0,31 posto, pariški CAC 0,18 posto, a londonski Ftse indeks 0,11 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙