FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojvodina: Prosvjed demokrata zbog uhićenja dužnosnika

Autor: jsta
SUBOTICA, 25. rujna 2013. (Hina) - Pred sudom u Novome Sadu održan je u srijedu predvečer prosvjed nekoliko stotina članova i aktivista Demokratske stranke (DS) zbog privođenja bivšega gradonačelnika i šefa kluba zastupnika DS-a u Skupštini Vojvodine Borislava Novakovića.

Visokoga dužnosnika DS-a policija je privela u utorak zbog sumnje u pronevjeru proračunskog novca Novoga Sada, u sklopu istrage o malverzacijama s građevinskim zemljištem u glavnom gradu Vojvodine.

"Uhitili su čovjeka koji je simbol skromnosti. Mnogo je Bora danas u Srbiji, mnogo je Novakovića u Srbiji. Svi smo mi Bore!", rekao je među ostalima na prosvjednom skupu predsjednik Pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin.

Dodao je kako je taj skup "početak ozbiljnog otpora diktaturi u Srbiji, bahatosti i nepoštovanju pravosuđa".

"Scenarij je uvijek isti: hapšenja se najavljuju u tabloidima, žrtve se proglašavaju krivima, kriminaliziraju i tko god se usudi reći da treba pričekati da policija, tužiteljstvo i sudovi naprave svoj dio posla, biva progonjen", rekao je Vasin.

On je upitao kako je moguće da nitko iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) još uvijek nije procesuiran, iako na sudovima ima dovoljno dokumenata koji terete pojedine dužnosnike te stranke.

Vasin je ocijenio da će republičke vlasti sada pokušati "kriminalizirati" pokrajinske vlasti, jer je Vojvodina "posljednji bastion demokracije".

Izaslanstvo DS-a predalo je na pisarnici suda otvoreno pismo tužiteljstvu i sudovima, u kojima ih je pozvalo da rade po zakonima, a ne po "diktatima gospodara iz sjene".

U policijskoj akciji u kojoj je uhićen Borislav Novaković, priveden je među ostalim i vlasnik poznate vojvođanske industrije mesa "Matijević" Petar Matijević.

Poslije svrgavanja gradske vlasti u Beogradu, koju je vodio predsjednik DS-a Dragan Đilas, ova je stranka zadržala vlast jedino u Vojvodini, gdje u parlamentu ima stabilnu većinu.

(Hina) xjs ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙