FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen Međunarodni sajam lokalne samouprave u Rijeci i Opatiji

Autor: dsil
RIJEKA, 20. rujna 2013. (Hina) - Međunarodni sajam lokalne samouprave NEXPO 2013. održat će se u Rijeci i Opatiji od 25. do 27. rujna, najavili su danas na konferenciji za novinstvo gradonačelnici tih dvaju gradova Vojko Obersnel i Ivo Dujmić.

Sajam organizira NALAS - mreža udruga lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi, hrvatske udruge gradova i općina te gradovi Rijeka i Opatija. Na sajmu u riječkoj dvorani Zametu predstavit će se 350 jedinica lokalne samouprave, poslovnih subjekata i razvojnih agencija iz država između Slovenije i Turske te Albanije i Moldavije.

Tema sajma je uloga lokalne samouprave u procesu integracije svih zemalja s tog područja u Europsku uniju, a otvara se 25. rujna konferencijom s tom temom u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

Vojko Obersnel rekao je kako je to prilika da se razmijene iskustva vezana uz ulazak u Europsku uniju. Posebna pozornost tijekom sajma dat će se pitanjima energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije, dodao je.

Ivo Dujmić rekao je kako je to odlična prilika za promidžbu turističkih mogućnosti Opatije. Grad Opatija iskoristit će priliku za predstavljanje svojih projekata spremnih za investiranje, dodao je.

Predsjednik NALAS-a i gradonačelnik Trzina u Sloveniji Anton Peršak istaknuo je da će se na sajmu susresti predstavnici lokalnih vlasti, investitori i izvođači radova. Rekao je da NALAS, osim što omogućuje razmjenu iskustava, sve više postaje sredstvom za učvršćenje demokracije u zemljama jugoistočne Europe.

Prvi NEXPO sajam održan je 2011. godine u Sarajevu, a sljedeći će biti za dvije godine u Plovdivu.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙