FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Sajam županija" i "Mystic" od 19. do 22. rujna na ZV-u

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. rujna 2013. (Hina) - "Sajam županija" i "Mystic" održat će se za Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 19. do 22. rujna a okupit će 435 izlagača iz 11 zemalja na 13.800 četvornih metara zatvorenog i otvorenog izložbeno-programskog prostora, najavio je danas na konferenciji za novinare voditelj ZV-a Milan Trbojević.

Osim iz Hrvatske izlagači dolaze iz Indonezije, Mađarske, Srbije, Australije, Austrije, Indije, Slovenije, Švedske, Turske i Velike Britanije. Očekuje se da će sajmove 19. rujna u 12 sati otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a u četvrtak i petak od 11 do 14 sati ulaz na sajmove bit će besplatan. Posebno su pozvane škole da posjete "Sajam županija".

Tema ovogodišnjeg "Sajma županija" je "hrvatski proizvod na tržištu Europske unije", a cilj je prikazati potencijal hrvatskih županija, osvijestiti nacionalnu politiku gospodarskog razvoja Hrvatske, promicati prepoznatljivost županija i autohtone vrijednosti kulturne baštine kao nacionalni kapital.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić rekao je da će svaka županija predstaviti specifičnost i kvalitetu gospodarske i kulturno-turističke ponude. Predstavit će se proizvođači i ponuđači proizvoda i usluga, obrtnici, turističke zajednice, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, bit će organizirana prodaja autohtonih proizvoda. Na pozornici će se odvijati cjelodnevni program gdje će se uz tradicionalne plesove, glazbu i pjesme predstaviti nematerijalna baština - jedinstvena vrijednost unutar županija i Hrvatske "Svi zaJedno - Hrvatsko naj".

Uz 20 hrvatskih županija, na sajmu će se predstaviti i izlagači iz mađarske županije Somogyi, te izlagači iz Indonezije s tradicionalnim proizvodima.

Prvog dana sajma održat će se okrugli stol - susret svih županija, predstavnika Vlade i Hrvatske gospodarske komore na o p pozicioniranju hrvatskog proizvoda na tržištu Europske unije te ruralnom i regionalnom razvoju.

Sajam "Mystic", 4. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti ove godine za tematsko polazište obuhvaća uzgoj, pripremu i konzumaciju organski certificirane zdrave hrane, potrebu očuvanja starih sorti sjemena te strateški potencijal proizvodnje, prerade i primjene industrijske konoplje - s više od 40 domaćih i stranih izlagača. Bit će održano i niz tematskih predavanja, a na sajmu će i 100 domaćih i stranih izlagača prezentirati nekonvencionalnu medicinu.

Održat će se rasprava o iskustvu o uzgoju, mogućnosti proizvodnje i primjene industrijske konoplje - medicinske konoplje te 21. rujna kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine na temu "Što očekuje hrvatske iscjelitelje i terapeute nakon ulaska u EU".

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙