FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

Autor: barn
ZADAR, 19. rujna 2013. (Hina) - Prva regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš, na kojoj će sljedeća tri dana više od 100 radova predstaviti stručnjaci, predstavnici državnih tijela i investitori iz desetak zemalja, otvorena je danas u Zadru.

Skup je otvorio ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, koji je istaknuo da Hrvatska ima struku, znanje i tradiciju te da procjena utjecaja na okoliš datira od 1984. godine.

"Hrvatska je mnogim zemljama u regiji bila primjer kako se to radi, a može to biti i danas. Mi smo kroz novi zakon o zaštiti okoliša htjeli dodatno naglasiti koliko je važna ova struka i zato smo predvidjeli jedan zakonodavni okvir da se osnuje i komora stručnjaka u zaštiti okoliša", rekao je i dodao kako je jedan od ciljeva novoga Zakona o zaštiti okoliša spojiti najviše standarde zaštite okoliša s poticajnim investicijskim ozračjem.

"Ulaganje u održivi razvoj dugoročno donosi dobit i investitorima i široj zajednici, a posebno okolišu. Vjerujem da će ova konferencija tome dati znatan doprinos razmjenom stručnih znanja i iskustava na regionalnoj razini", istaknuo je ministar Zmajlović na otvorenju konferencije koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Prva regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš održava se u organizaciji Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO), a na njoj sudjeluju stručnjaci za zaštitu okoliša i investitori iz desetak zemalja regije koji su uključeni u procjenu utjecaja na okoliš.

(Hina) xbarn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙