FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadru 1. regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. rujna 2013. (Hina) - Prva regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš, za koju je prijavljeno više od 100 radova iz desetak zemalja, održat će se od 18. do 21. rujna u Zadru.

Organizator konferencije je Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO), a održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, najavio je na svojoj internetskoj stranici Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jedan od sponzora konferencije.

Konferencija je izazvala veliki interes u profesionalnim krugovima budući da se stručno-znanstveni skup ovakvog opsega i teme po prvi puta održava u Hrvatskoj i regiji. Konferencija će okupiti eminentne stručnjake i znanstvenike, predstavnike državnih tijela, nevladinih udruga, stručnjake za odnose s javnošću, ali i investitore i 'developere' koji sudjeluju u postupku procjene utjecaja na okoliš.

S obzirom na interdisciplinarnost teme konferencija je podijeljena u pet sekcija: strateška procjena utjecaja na okoliš, procjena utjecaja na okoliš, Natura 2000 – procjena utjecaja na ekološku mrežu, sudjelovanje javnosti, zaštita okoliša i financiranje projekata.

Konferencija je uključena u Program stručnog usavršavanja Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Hrvatske komore arhitekata te Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙