FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 19. rujna

Autor: iluc
ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvtak, 19. rujna:

ŠTRIGOVA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se s predstavnicima međimurske županije (13,30 satui, dvorac Terbotz, Železna Gora 113) Predsjednik će nazočiti i otvaranju službenog početka berbe grožđa u Međimurju (16,10 sati, OPG Petković, Dragoslavec Breg 37a). Predsjednik republike će sudjelovat i na otvorenju 17. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi (18,45 sati, Trg Hrvatskog sveučilišta).

ZAGREB - Jesensko zasjedanje Hrvatski sabor nastavlja sutra (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6) prijedlogom izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju, kojim bi se trebala pojačati zaštita interesa potrošača, klijenata banaka. Prema Vladinom prijedlogu, naknade vezane uz odobrene kredite moraju biti vezane uz stvarni trošak odobravanja kredita, a zabranjuje se uvođenje novih naknada nakon sklapanja ugovora o kreditu.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske održat će se u Banskim dvorima (10 sati, trg Svetog Marka 2). U dnevnom redu otvorenog dijela sjednice bit će riječi o izmjeni Zakona o vanjskim poslovima, zatim o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, o Nacrtu prijedloga zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora, o Nacrtu prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije koji se odnosi na „IPA Program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska“ u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći, o Nacrtu prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola kojim se mijenja i dopunjuje Memorandum o suglasnosti koji se odnosi na suradnju u suzbijanju korupcije kroz Protukorupcijsku inicijativu Jugoistočne Europe, o Prijedlogu uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, i drugo.

ZADAR - Prvu regionalnu konferenciju op procjeni utjecaja na okoliš, koja će na jednom mjestu okupiti stručnjake, predstavnike državnih tijela i investitore iz desetak zemalja koji sudjeluju u postupcima procjene otvorit će ministar ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. (9 sati, Falkensteiner Resort Borik - hotel Donat)

ZAGREB - Identifikacija 13 posmrtnih ostataka ekshumiranih u travnju u Sotinu (13 sati, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Šalata 11). Nazočit će ministar branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra Ivan Grujić.

ZAGREB - Better Building Brunch u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i Grada Zagreba na temu Zelena strategija razvoja Grada Zagreba (9,30 sati, hotel Double Tree by Hilton, Ulica Grada Vukovara 269a).

BOL NA BRAČU - Svečano otvaranje dvodnevne 1. međunarodne konferencije Sigurnost u turizmu (9,30 sati, Bluesun hotel Elaphusa), u organizaciji časopisa Zaštita tvrtke Tectus, Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost i EFUS-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva turizma.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Mate Kovačević

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina

(Hina) xiluc ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙