FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 19. rujna

Autor: mcur
ZAGREB, 19. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. rujna:

ŠTRIGOVA/ČAKOVEC/LEPOGLAVA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetit će Međimursku županiju gdje će se susresti s predstavnicima županije (13,30 sati, dvorac Terbotz, Železna Gora 113) i nazočiti otvaranju službenog početka berbe grožđa u Međimurju (16,10 sati, OPG Petković, Dragoslavec Breg 37a). U Čakovcu će predsjednik Josipović popodne sudjelovati na svečanoj akademiji povodom 22. obljetnice oslobođenja Međimurja od JNA (17, 30 sati, Centar za kulturu, Trg Republike bb. Predsjednik Republike nazočit će otvorenju 17. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

ZAGREB - Jesensko zasjedanje Hrvatski sabor nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju, kojim bi se trebala pojačati zaštita interesa potrošača, klijenata banaka. Prema Vladinom prijedlogu, naknade vezane uz odobrene kredite moraju biti vezane uz stvarni trošak odobravanja kredita, a zabranjuje se uvođenje novih naknada nakon sklapanja ugovora o kreditu (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg Svetog Marka 2). U dnevnom redu otvorenog dijela sjednice bit će riječi o izmjeni Zakona o vanjskim poslovima, zatim o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, o Nacrtu prijedloga zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora. Vlada će, među ostalim, raspravljati i o Nacrtu prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije koji se odnosi na „IPA Program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska“ u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći. Na dnevnom redu je, uz ostalo, i Nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola kojim se mijenja i dopunjuje Memorandum o suglasnosti koji se odnosi na suradnju u suzbijanju korupcije kroz Protukorupcijsku inicijativu Jugoistočne Europe. Razmtrat će se i Prijedlog uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

ZADAR - Prvu regionalnu konferenciju o procjeni utjecaja na okoliš, koja će na jednom mjestu okupiti stručnjake, predstavnike državnih tijela i investitore iz desetak zemalja koji sudjeluju u postupcima procjene, otvorit će u Zadru ministar ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (9 sati, Falkensteiner Resort Borik - hotel Donat)

ZAGREB - Identifikacija 13 posmrtnih ostataka ekshumiranih u travnju u Sotinu (13 sati, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Šalata 11). Nazočit će ministar branitelja Predrag Matić i pomoćnik ministra Ivan Grujić.

ZAGREB - Zelena strategija razvoja Grada Zagreba bit će predstavljena na 5. Better Building Brunch u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju (9,30 sati, hotel Double Tree by Hilton, Ulica Grada Vukovara 269a).

BOL NA BRAČU - Svečano otvaranje dvodnevne 1. međunarodne konferencije o sigurnosti u turizmu (9,30 sati, Bluesun hotel Elaphusa), u organizaciji časopisa Zaštita tvrtke Tectus, Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost i EFUS-a. Pokrovitelji konferencije su ministarstva unutarnjih poslova i turizma.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Mate Kovačević

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xiluc ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙